Home

Biografie

Actueel

Digitale vitrine

Beelden Route

Contact

 

Digitale Vitrine

In deze digitale vitrine vindt u een selectie uit zijn werk met een persoonlijk commentaar van de kunstenaar.

 

Digitale vitrine

 

Circuspaard
Bij dit circuspaard komt mijn steeds terugkerende thema wel heel sterk tot uitdrukking. Zo sterk zelfs dat ik hier zou spreken van een nieuw stadium. Net als bij het 'Meisje en de dans', 'Meisje in de wind' en 'Mannetje hoera' is hier sprake van een gerichtheid naar boven terwijl de basis van het beeld heel zwaar is. In dit geval zijn de voeten echter niet alleen verzwaard, maar zijn het vreemde, andersoortige voeten die helemaal los van het paard gezien kunnen worden. Hier is de gedachte veeleer dat de speelsheid van de geest de vrijheid kan hebben wanneer zij gedragen wordt door een stevige basis.

De berijdster van het paard bevindt zich, net als de figuren in andere beelden, in hogere sferen. Zo hoog dat het paard geen realistisch, echt paard kan zijn, maar een circuspaard moet zijn. Anders gezegd: op basis van de realiteit van de vier benen van vader en moeder, kan het kind zich permitteren in een fantasiewereld te leven.

Misschien werd ik mij er met dit beeld pas werkelijk van bewust dat ik met de vorige beelden met een inhaalmanoeuvre bezig was en dat ik nu meer realiteitszin toelaat.

 

Terug naar overzichtslijst